• Gratis verzending in NL!*
  • Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden!
  • Betaal achteraf met Klarna!

4.8/5

    Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

    Onze Floris van Bommel shop!

    Onze Floris van Bommel shop van zo’n 60m2 zit op de eerste verdieping en maakt ons één van de grootste authorized dealers in Nederland.

    Onze Floris van Bommel shop!
    Blog

    Floris van Bommel

    Floris Van Bommel is een schoenenmerk voor mensen die van hoogwaardige producten houden. De herencollecties staan bekend om de grote diversiteit aan stijlen en materialen. Het uitgebreide assortiment omvat namelijk sneakers, casual boots, veterschoenen en leren schoenen. Bovendien heeft bijna elke leren schoen een bijpassende riem. Het merk staat vooral bekend om zijn herencollecties, maar ze produceren ook al meer dan honderd jaar damesschoenen. Onlangs heeft de damescollectie een boost gekregen door de toevoeging van sneakers, pumps, enkellaarsjes, tassen en riemen. Deze vind je bij Van Dael Schoenen in Arnhem. Onze Floris van Bommel shop van zo’n 60m2 zit op de eerste verdieping en maakt ons één van de grootste authorized dealers in Nederland. Dus kom je binnenkort lekker shoppen? Onze medewerkers staan voor je klaar!


    De geschiedenis van Van Bommel

    De Van Bommel schoenen zijn een begrip in Nederland. Het bedrijf begon met het produceren van handgemaakte herenschoenen in 1734 in Brabant. In 1937 komt daar ook de productie van luxe damesschoenen bij. Je zou denken dat de oprichter Floris heette, maar dat is echter Reynier van Bommel. Floris van Bommel is sinds 2009 creatief directeur. Samen met zijn oudere broer Reynier (die is vernoemd naar zijn over-over-over-over-over-overgrootvader) en jongere broer Pepijn behoort hij tot de negende generatie die het familiebedrijf leidt. Maar wat maakt dit merk – naast de goede naam en kwaliteitsproducten – zo’n succes?

    Familiebedrijf met aanpassingsvermogen

    Van Bommel bestaat inmiddels bijna 300 jaar en heeft meerdere economische crisissen overleefd. Wat daartoe heeft geleid is het aanpassingsvermogen van elke generatie. De vernieuwingsgeest. Dat klinkt misschien gek aangezien ze zich richten op de verkoop van klassiek schoeisel. Maar niks is minder waar. Tijdens de Frans-Pruisische oorlog (1870-1871) was er bijvoorbeeld veel vraag naar militair schoeisel. Toen een jongere generatie het bedrijf overnam zagen zij in dat ze niet konden blijven teren op ‘’oud succes’’. Generatie op generatie realiseerde zich dat ze kunnen bouwen op traditie, maar dat vernieuwing altijd noodzakelijk is. Vooral in de laatste decennia is het merk sterk gegroeid. Van Bommel is nu een toonaangevend bedrijf door familietraditie te combineren met verantwoordelijkheid voor het milieu.

    De eerste Nederlandse eco schoenenfabrikant

    Ondanks de opkomst van massaproductie in de jaren ’80 is Van Bommel trouw gebleven aan kwaliteit. Het primaire doel is immers het verkopen van hoogwaardige leren schoenen. Van Bommel is de eerste schoenenfabrikant in Europa die is voorzien van een eco-label. De eisen die het milieukeurmerk stelt zijn onder andere een verminderde belasting van het milieu op het gebied van grondstoffen, energie, waterverbruik, schadelijke stoffen, verpakkingen en afval. En aan de andere kant arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn, gewasbescherming en natuurbeheer. Hoewel het bedrijf internationaal opereert worden veel schoenen nog steeds gemaakt in de fabriek in Moergestel, Brabant. Het bedrijf beschouwt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen als vanzelfsprekend. Niet om op korte termijn succes te boeken, maar voor toekomstige generaties.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • VAN DAEL SCHOENEN X RIETBERGH
      11 / Mar / 2023

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      VAN DAEL SCHOENEN X RIETBERGH

    • Laat je inspireren!
      09 / Mar / 2023

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      Laat je inspireren!

    • Snel en gemakkelijk je riem inkorten!
      08 / Mar / 2023

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      Snel en gemakkelijk je riem inkorten!

    • Onze Floris van Bommel shop!
      28 / Dec / 2022

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      Onze Floris van Bommel shop!

    • 360° Winkeltour !
      24 / Nov / 2022

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      360° Winkeltour !

    • Al ruim 145 jaar en grote passie voor schoenen!
      24 / Jun / 2022

      Van Dael Schoenen - 28 / Dec / 2022

      Al ruim 145 jaar en grote passie voor schoenen!

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »